2020: разом відкриваємо новий сезон Kids2IT

IT Cluster Kharkiv IT Cluster

22 січня IT Кластер відкрив новий сезон ігор для школярів Kids2IT. Першою школою в цьому році стала ХСШ №147, а ментором від компанії Beetroot виступила Неля Олареско. Разом ми провели дослідження ринку, взяли участь у розробці і побачили, якими будуть телефони майбутнього! Як це відбувалося — читайте у нашій статті.

Хлопці з 9-А та 9-Б класів розділилися на дві групи. Завданням кожної групи було розробити інноваційний мобільний телефон. Гра пройшла весело, в бурхливих обговореннях по розробці та маркетингу майбутніх девайсів.

Неля Олареско, ментор від компанії Beetroot поділилася своїми враженнями: «Це було неймовірно! Гра наочно показала, що всі ми різні, по-різному дивимося на світ. Як HR я помітила, у кого з дітей дійсно є інтерес і здібності до майбутніх айті-професій. Крім того гра допомагає зрозуміти — чи є учень командним гравцем».

Як гра об’єднала учнів

Дійсно, завдяки грі Kids2IT діти розуміють, що айтішники — це не тільки програмісти, але і представники гуманітарної сфери: маркетологи, піарники, ейчари, копірайтери, аналітики, дизайнери — в IT-сфері багато професій і напрямків для розвитку.

Олена Олександрівна, директор ХСШ №147 отримала масу вражень: «Я не очікувала, що дітям буде настільки цікаво! Було дивно спостерігати, як діти об’єдналися в групи, включилися в процес розробки — це була справжня командна робота! Гра нестандартним способом допоможе нашим учням визначитися з майбутньою професією».

Учениця 9-Б класу Віка вразила нас своїм дорослим поглядом на питання навколишнього середовища:

— Мені сподобалася гра, вона дає можливість показати себе, ця задумка згуртувала нас, як колектив. Думаю, що деякі мої однокласники підуть в IT після закінчення школи, — розповідає Віка, — На грі ми розробили телефон, який допоможе зберегти навколишнє середовище. Я вважаю, що через телефони, технології й проекти ми можемо поліпшити екологію нашої планети. Адже якщо ми не будемо рятувати планету — то хто? А після закінчення школи я хочу займатися зв’язками з громадськістю та проектами, такими як цей — змінювати світ через технології.

Тут і додати нема чого. Приємно, що в нашому місті є такі діти, які в майбутньому допоможуть нам сформувати середовище для технологій, що поліпшують світ!

А ви хочете стати ментором і провести свою гру Kids2IT для дітей Харкова та Харківської області?

Тоді реєструйтеся!

Довідка про проект

Kharkiv IT Cluster реалізує проект Kids2IT для молоді Харкова та Харківської області. Ми розповідаємо школярам про професії, які представлені в IТ. А також змінюємо стереотип «айтішник — це тільки програміст». Наш проект дозволяє дітям обирати відповідний саме їм вектор професійного розвитку.

Коментарі