Kharkiv IT Cluster – на зустрічі з посланником уряду Німеччини Ґеорґом Мільбрадтом

IT Cluster Kharkiv IT Cluster

Громадські організації Харківщини зустрілися зі спеціальним посланником уряду Німеччини з питань реформ в сферах управління і децентралізації в Україні Ґеорґом Мільбрадтом. Kharkiv IT Cluster як одне з найбільших IT об’єднань України, також був у числі запрошених до дискусії, яка пройшла минулого тижня в офісі U-Lead.

В ході зустрічі учасники обговорювали децентралізацію і можливості прискорення цього процесу в регіонах Харківської області.

Пан Мільбрадт підкреслив, що децентралізація – це спосіб змінити мислення, щоб навчити людей на місцях самоорганізовуватися, приймати рішення і виконувати їх на користь громади. Але для цього треба створити умови.

Інформування жителів про потенційні можливості, активізація населення і лідерів громадської думки і залучення їх до процесів трансформації, реформування – це основні кроки на шляху до децентралізації. Активна комунікація з жителями допоможе їм зрозуміти, що децентралізація принесе цінність для кожного з них і для громади в цілому.

Kharkiv IT Cluster вже бере участь в міських ініціативах, спрямованих на те, щоб зробити життя, навчання та роботу в Харкові кращим і комфортнішим за допомогою сучасних технологій. Це і Smart City, і участь у розробці стратегії розвитку міста і області на найближчі 8-10 років, а також безліч інших проектів з діджиталізації.

Таким чином, організація бере участь у розвитку інфраструктури міста і допомагає Харкову ставати технологічним мегаполісом.

Програма “U-LEAD з Європою” фінансується спільно Європейським Союзом і державами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею і Швецією і підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

З використанням матеріалу Укрінформ

 

Коментарі