IT Cluster Kharkiv IT Cluster

Харківський IT Кластер представить свою концепцію трансформації Харкова в Розумне місто

22 лютого в 11.00 в Харківському прес-клубі (вул.Гоголя, 9) відбудеться прес-конференція, де Kharkiv IT Cluster представить концепцію перетворення Харкова у “розумне місто”.

На початку 2019 року він став одним із стратегічних партнерів міської програми з розвитку інфраструктури міста Kharkiv Smart City і тепер активно бере участь в її реалізації.

Учасник Наглядової ради Харківського IT Кластеру Едуард Рубін, виконавчий директор Ольга Шаповал, представники компаній Verna будуть говорити про підвищення безпеки та якості життя, завдяки впровадженню інформаційних технологій в міському управлінні, діджіталізаціі інфраструктурних об’єктів, а також впровадження інших технологічних рішень. Важливим елементом Smart city є побудова нового мислення, відповідальної і дбайливого ставлення до свого міста.

За результатами дослідження 2018 року, Харків – другий після столиці регіон за обсягом IT індустрії: понад 450 компаній і 25000 співробітників працюють в цій сфері. Завдяки динаміці та інноваційності, галузь привертає освічену молодь, і вже стала центром розвитку інтелектуальної еліти міста. Галузь ініціює і реалізує безліч проектів – від розумних парковок до систем електронного голосування, про які і розкажуть учасники прес-конференції.

 

Коментарі