4000 учасників, 27 спікерів, 11 напрямів і одна NIXMultiConf # 3: як NIX формує IT спільноту Харкова

IT Cluster Kharkiv IT Cluster

У неділю, 20 жовтня, о 22:00 завершилася NIXMultiConf #3, яка зібрала понад 4000 учасників в офлайні і понад 2500 глядачів онлайн. Компанія проводить такі заходи з великим натхненням, тому що в NIX упевнені: це — ще один крок їхньої великої стратегії з підвищення якості IT-освіти, розвитку харківського та всеукраїнського IT-ком’юніті. Тут хочуть і вміють допомагати молодим фахівцям у пошуку власного місця в IT та виборі напряму персонального розвитку, тому що компанія розробила особливий підхід до навчання, перевірений 25-ма роками досвіду.

 

За кілька років NIXMultiConf переросла з лампових камерних івентів у великий і важливий проект. Конференція стала осередком айтішників і студентів всього регіону, де можна якісно навчатися, ділитися знаннями й отримувати досвід, ставити 1000 і 1 запитання і отримувати на них стільки ж відповідей. Вкладаючи сили в розвиток своїх співробітників і початківців, NIX формує професійну, якісну та конкурентну IT-спільноту регіону і країни. Можливо, у компанії наполеонівські плани, але NIX вірять у те, що вони роблять, і роблять це з любов’ю.

 

А починався один із наймасштабніших галузевих івентів для харківських айтішників з мітапа ThinkPHP в 2012 році. За 6 років до старту першої NIXMultiConf компанія встигла провести 35 конференцій, презентувати близько 105 доповідей, відповісти в середньому на 315 запитань із залу. А потім, у 2018 році, тут подумали об’єднати усі-усі Think’і в одну грандіозну NIXMultiConf — і вони відразу ж взялися втілювати ідею в життя. Перша мультіконфа тривала 1 день. Вона включала 6 напрямів і 16 доповідей, які відвідали 1315 учасників. Другій NIXMultiConf довелося трохи потіснитися і зайняти вже 1,5 дні, тому що NIX відкрила 3 нових напрями, підготувала 23 доповіді за 9 напрямами та вручила пам’ятні подарунки 2348 слухачам.

 

NIXMultiConf # 3 в черговий раз довела, що тисячі молодих харківських хлопців і дівчат хочуть навчатися й професійно рости, тому роблять це навіть о 10 ранку у вихідний день :). На конференції можна було побачити їхні натхненні погляди і почути сотні цікавих запитань. Протягом 2,5 днів на 11 анонсованих мітапах виступили 27 спікерів, яких слухали 4032 людини і дивилися 2533 глядачів у прямих стрімах. Тут говорили про бізнес-аналіз і проджект-менеджмент, ділилися досвідом із саморозвитку бізнес-аналітиків і роботу з Angular’ом, відповідали на запитання про актуальне в напрямі WordPress і про світові новинки, із якими працюють круті дизайнери, а також торкнулися ще десятка важливих і цікавих тем.

 

Напередодні дводенної конференції NIX провела ювілейний, 10-й мітап ThinkJava, на який прийшли більш як 400 слухачів. А наступного дня, суботнім ранком, організатори вже зустрічали перших учасників ThinkPM, ThinkQA, ThinkBA і RubyRoars.

 

Другий день NIXMultiConf # 3 почався з ThinkJS, на якому зібралася рекордна кількість слухачів — 590 осіб. Ну а далі приходили нові слухачі, їх зустрічали, проводжали в зали, вони задавали питання — спікери на них відповідали, потім учасникам дарували подарунки, а організатори зустрічали інших учасників на нових напрямах. Після ThinkJS стартував ThinkPHP, потім — Kharkiv WP, ThinkDesign, ThinkHR, а завершальним акордом став мітап по iThink.

 

Сьогодні NIXMultiConf # 3 — це можливість передати особистий багаторічний досвід (а NIX в цьому році виповнилося ні багато ні мало 25 років!) тим, хто прагне розвиватися і зростати професійно, вчитися і пізнавати нове, хто шукає своє місце в IT і знаходить його за допомоги NIX. Конференція — це вже не просто експертні доповіді про сучасні технології. Це — персональний спосіб допомогти починаючим фахівцям знайти свій шлях в IT, визначитися з вибором і порадити, у якому напрямі рухатися, і чи варто рухатися туди взагалі, направити в розвитку в тій технології або спеціальності, яка вже вибрана.

 

Багатьох із тих, хто сьогодні працює в Нікс, старожили компанії вперше зустріли на одному з їхніх Think’ів. Ті, що прийшли кілька років тому в якості слухачів, вже вчора виступали перед тисячами учасників NIXMultiConf # 3, а завтра або, може, через рік, ми зустрінемося з ними на одній із всеукраїнських чи світових конференцій.

 

Якщо ви не знайшли себе середі 4032 щасливчиків, які на жовтневих вихідних прокачали свої скіли настільки, що вже в понеділок прокинулися Senior фахівцями, тоді з вас підписка на мітапи — так вам більше не доведеться пропускати конференції і ви опинитесь на одній хвилі з кращою IT-спільнотою міста.

 

До зустрічі на весняній NIXMultiConf # 4. А поки ось вам трохи корисних посилань.

 

Новини та фотозвіти гортають у стрічці на Facebook-сторінках:

ThinkPHP, WordPress Kharkiv, RubyRoars, ThinkPM, ThinkJS, ThinkBA, ThinkQA, iThink, ThinkJava 

 

Повні відео доповідей дивляться на YouTube-каналах через 2 тижні після івенту:

ThinkPHP, WordPress Kharkiv, RubyRoars, ThinkPM, ThinkJS, ThinkBA, ThinkQA, iThink, ThinkJava

 

На майбутні івенти реєструються в Meetup-профілях:

ThinkPHP, WordPress Kharkiv, RubyRoars, ThinkPM, ThinkJS, ThinkBA, ThinkQA, iThink, ThinkJava

 

  1. S. Якщо несила чекати до весни і наступної NIXMultiConf # 4, велкам на курси навчання NIX!

 

Рекомендовані матеріали

  1. ІТ-конференція NIX MultiConf

Коментарі